Cemaatin Odatv kumpasına yeniden bakmak

HER şey Odatv merkezine düzenlenen polis baskını ile başladı. Tarih 14 Şubat 2011’i gösteriyordu. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Soner Yalçın ile editörler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Ayhan Bozkurt...

HER şey Odatv merkezine düzenlenen polis baskını ile başladı. Tarih 14 Şubat 2011’i gösteriyordu. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Soner Yalçın ile editörler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Ayhan Bozkurt gözaltına aldı. Bozkurt dışındaki üçü Ergenekon terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla 18 Şubat’ta tutuklandı.
İkinci dalga iki hafta sonra 3 Mart 2011 tarihinde geldi, İstanbul ve Ankara eksenlerinde gerçekleşti. İstanbul’da Prof. Yalçın Küçük, Milliyet gazetesinden Nedim Şener ve bağımsız gazeteci Ahmet Şık gözaltına alındı.
Ankara cephesinde ise aynı gün Odatv yazarları Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız, Coşkun Musluk, Muhammet Sait Çakır, İklim Ayfer Kaleli ve Ahmet Mümtaz İdil gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler iki istisna dışında 6 Mart günü Ankara ve İstanbul’daki özel yetkili mahkeme hâkimleri tarafından tutuklandı. İdil ile Kaleli serbest bırakıldı.
İkinci dalganın uzantısı olarak 10 Mart’ta üst düzey bir MİT yetkilisi olan Kaşif Kozinoğlu tutuklanırken, 14 Mart’ta bir başka davadan tutuklu olan Emniyet yetkilisi Hanefi Avcı için bu kez Odatv’den de tutuklama kararı verildi.
EN TUHAF KOALİSYON
Tutuklular yan yana getirildiğinde ortaya kafa karıştıran garip bir fotoğraf çıkıyordu. Normal zamanda bir araya gelmesi pek mümkün olmayacak çok farklı meşrepten bir grup insan aynı suç örgütü içinde birbirleriyle ilişkilendirilmişti polis ve savcı tarafından.

Bir başka gariplik, Ergenekon üyesi diye tutuklanan Ahmet Şık’ın Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte toplam 1.116 sayfa tutan “Ergenekon’da Kim Kimdir” ve “Kontrgerilla ve Ergenekon’u Anlama Kılavuzu” başlıklı iki ciltlik bir kitap yazmış olmasıydı. Avukatı Fikret İlkiz, bu kitapları Ergenekon’un ünlü savcısı Zekeriya Öz’ün önüne koyduğunda, muhatabı bu durumu bilmediğini itiraf edecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar