Bizim Kadri’nin tutuklu kalması FETÖ’ye yarıyor

Dolayısıyla, bir sanığa yüklenen suçlamaları tahlil ederken somut, elle tutulur, inandırıcı delillere dayanıyor olmanın -göreceli olarak- yarattığı güvenli bir alanda hareket ediyorsunuz.Bu arada, darbe...

Dolayısıyla, bir sanığa yüklenen suçlamaları tahlil ederken somut, elle tutulur, inandırıcı delillere dayanıyor olmanın -göreceli olarak- yarattığı güvenli bir alanda hareket ediyorsunuz.

Bu arada, darbe fotoğrafı içinde gözüken, ancak darbe faaliyetine katılma, destekleme kastı taşıyıp taşımadıkları sorusu gri bir alanın içine düşen, hatta böyle bir kasıt taşımadıkları konusunda makul karşı deliller getiren sanıklar yok mu? Evet var; bu durumda olan pek çok sanık var.

Yargılama süreci hızlandığı takdirde FETÖ/PDY bağlantılı darbenin gerçek failleri ile işaret ettiğimiz kategoriye giren sanıkların durumlarının süratle ayrıştırılıp, bu insanların maruz kaldıkları haksızlığın kısa zamanda giderilmesini beklemek, talep etmek durumundayız.

*

Bunları söylerken söz konusu darbe davaları ile sanıklarının “FETÖ/PDY’yi desteklemekle” suçlandığı Cumhuriyet gazetesi davası arasında çok yakından bir ilişkinin bulunduğunu düşünüyorum. ‘Bileşik kaplar’ gibi Cumhuriyet davasının da bu bütünün içinde yer aldığını, dahası bu bütünü etkilediğine inanıyorum.

Şu nedenle ki, Cumhuriyet davası dış dünyanın Türkiye’ye bakışında bir paratoner gibi bütün dikkati üzerine çekiyor ve bu yönüyle Türkiye’deki yargı sisteminin işleyişi konusunda bütün dünyanın gözünde bir “mihenk taşı” işlevi görüyor. Pek çok çevre, Türkiye’deki yargı sistemine ilişkin kanaatini bu sembol dava üzerinden inşa ediyor. Aynı durum Türk kamuoyunun yabana atılmayacak bir kesimi açısından da geçerli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.124 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 734 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 595 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 447 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 651 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar