Armagedon savaşı, kayıp 13. kabileve rahip Brunson'ın tutukluluk meselesi

‘HIRİSTİYANLIK inancında Armagedon olarak adlandırılan bir savaşın başlamasından bahsedilir. Bu savaş kopacak ve bu büyük savaşın sonunda İsa gökten kılıcı ile inecek, Hıristiyan ordusu...

‘HIRİSTİYANLIK inancında Armagedon olarak adlandırılan bir savaşın başlamasından bahsedilir.

Bu savaş kopacak ve bu büyük savaşın sonunda İsa gökten kılıcı ile inecek, Hıristiyan ordusu O’nun arkasına takılacak, İsa ile birlikte kötülere saldıracak. Bunlar olurken de bir taraftan Ortadoğu’da İsrail’in kuzeyinde bir deccal belirecek, bu deccal şeytanın elçisi olacak, arkasına yüz binleri takacak ve orada iki taraf arasında Armagedon savaşı kopacaktır.’

Bu alıntıyı Hıristiyanlık inancını konu alan bir din kitabından değil, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın rahip Andrew Brunson hakkında hazırladığı 52 sayfalık iddianameden aktarıyorum.

İddianamenin hedefindeki sanık bir Hıristiyan din adamı olunca ve kendisine yöneltilen suçlamaların önemli bir bölümü dini meselelere de uzanınca, delilleri değerlendirirken kendinizi birden teolojinin alanı içinde bulmanız kaçınılmaz hale geliyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyi okurken benim başıma gelen bu oldu.

Anlattığım durum, savcılığa rahip Brunson aleyhinde son derece ayrıntılı bir ifade veren bir gizli tanığın açıklamalarında karşıma çıktı.

Bu gizli tanığa savcılık tarafından verilen kod isimde de kuvvetli bir dini anlam yüklü aslında. Adı ‘Dua’. İddianamenin 15 sayfası zaten olduğu gibi ‘Dua’nın ifadesine ayrılmış.

İncil’de geçen ‘Armageddon’, ‘Dua’nın anlatımında kritik bir yer tutuyor. “Armagedon savaşının çıkması için koşullardan biri Hıristiyan inancında kayıp olan 13. kabilenin bulunması, Hıristiyanlığın bütün insanlara yaygın bir şekilde tebliğ edilmesi, tebliğin neticesinde İsrail devleti tarafından savaşın başlatılmasıdır” diyor ‘Dua’.

Buradaki teolojik atıflar iddianamenin başka bölümlerinde bugünün bazı dünyevi ve güncel hedefleriyle iç iç...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 248 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 346 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.132 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 735 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 598 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar