Ankara’daki son emniyet krizinin bize anlattıkları

Türk kamuoyu günlerdir Ankara’da yeraltı dünyasının bilinen isimlerinden Ayhan Bora Kaplan hakkındaki soruşturmanın uzantısı olarak birbiri ardına patlak veren bir dizi skandalın ve ortalığı kaplayan iddiaların yol açtığı tartışmalarla meşgul.

Ülkenin başkentinde il emniyet teşkilatının organize suçlarla mücadeleden sorumlu müdür yardımcısı ile onun altındaki bir grup polisin tutuklanmış olması, ne kadar ciddi bir sarsıntı ile karşı karşıya olduğumuzu göstermek bakımından yeterlidir.  

Hadiselerin ve ortaya atılan iddiaların büyük bir bölümü kamuoyuna yansımış olduğu için bunları detaylı bir şekilde tekrarlayacak değiliz. Ancak dosyanın ana akışında, Ayhan Bora Kaplan hakkında geçen eylül ayında başlatılan soruşturmayla birlikte ortalığa saçılan garip ilişkiler, davranışlar yatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD Kongresi Netanyahu’yu ayakta alkışlayarak aşağı düşerken 26 Temmuz 2024 | 167 Okunma Avrupa cephesinde Kıbrıs konusunda bir günah çıkarma makalesi 25 Temmuz 2024 | 277 Okunma Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yıldönümünde şekillenen bir ulusal mutabakat 24 Temmuz 2024 | 1.360 Okunma Kıbrıs Barış Harekâtı’nda yarım yüzyılın muhasebesi 20 Temmuz 2024 | 171 Okunma Darbe suçlamasından beraat eden generalleri idari yargıda bekleyen engebeli yol 19 Temmuz 2024 | 779 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar