Alevilerle aynı tasa kaşık sallamak yetiyor mu?

ÖNCEKİ gün Ankara’da AK Parti tarafından bazı Alevi derneklerinin katılımıyla düzenlenen, yurtdışından davetlilerin de çağrılı olduğu toplantı, Binali Yıldırım’ın...

ÖNCEKİ gün Ankara’da AK Parti tarafından bazı Alevi derneklerinin katılımıyla düzenlenen, yurtdışından davetlilerin de çağrılı olduğu toplantı, Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde Aleviler konusunda üstlendiği en iddialı etkinlik olarak görülebilir.
Ankara Ticaret Odası’nın kongre merkezinde gerçekleştirilen bu etkinlikte, sahnede Hacı Bektaş Veli Anma ve Sultan Nevruz cemi de düzenlendi. Başbakan Yıldırım, Alevi vatandaşlarımıza son derece sıcak mesajlarla örülü bir konuşma yaptı bu törende. Erzincan’da Alevi ve Sünnilerin iç içe yaşadığı bir köyden geldiği için Alevilerin kültürüne aşina olmanın verdiği rahatlıkla konuştu. Anlattığına göre, ailesi kendisine Binali adını, çok sevdikleri bir Alevi komşularının adı olduğu için vermişti.
“Biz birbirimizin çocuklarına isim verecek kadar güçlü bağlarla, güçlü bir hukukla birbirimize bağlıyız” dedi Başbakan Yıldırım ve ekledi: “Aynı sofrada aynı tastaki çorbaya birlikte kaşık salladık. Birlikte semaha, birlikte halaya durduk. Bu kardeşiniz Alevi kültürüne çok yakın ve çok sıcak bir komşudur. Bu kültürün içinde büyüdüm. Biz iç içe yaşadık, birlikte yaşadık, bundan sonra da ilelebet yaşamaya devam edeceğiz.”
* * *
Türkiye’de bir başbakanın Alevilere bu ölçüde sıcak ifadelerle, içtenlikle seslenmesi büyük bir değer taşıyor. Başbakan’ın Alevilerden söz ederken içtenlikle konuştuğuna da şüphe yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.090 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 734 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 593 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 447 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 650 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar