Adil Öksüz’ün telefonundan konuşan başkası mıydı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu’nda şube müdürü olarak çalışan Hasan Balcı, Akıncı Üssü davasının sanıkları arasında yer alıyor. Büyük oğlu Binbaşı...

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu’nda şube müdürü olarak çalışan Hasan Balcı, Akıncı Üssü davasının sanıkları arasında yer alıyor. Büyük oğlu Binbaşı Gökhan Balcı ise Genelkurmay Ana Karargâh iddianamesinin sanıklarından. Küçük kardeşi MAK timi görevlisi Üst Çavuş Halil Burak Balcı da babasıyla birlikte Akıncı davasında yargılanıyor.

Görev yeri Tekirdağ olmakla birlikte geçici görevle Ankara’ya gelen Binbaşı Balcı, 15 Temmuz gecesi sivil kıyafetle gittiği Genelkurmay’da elinde uzun namlulu bir tüfekle darbecilerin safında çatışmaya girmiştir. Balcı’nın bu faaliyeti ana karargâh iddianamesinde yer alan güvenlik kamerası kayıtlarında izlenebiliyor.

Kardeşi Burak Balcı ise Konya’daki MAK timinde görevli olmakla birlikte 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nün güneybatı nizamiyesinde elinde makineli tüfekle tam teçhizatlı bir şekilde ortaya çıkmıştır. İddianameye göre Balcı, “Bu benim savaşım” diyerek olay yerini terk eden Yüzbaşı Özkan Hekin’i silahıyla ateş açarak vurmuştur. Balcı ise havaya ateş ettiğini söylüyor.

Baba Hasan Balcı ise ‘Hava Kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz ile 17 Temmuz 2016 tarihinde telefonda üç kez görüştüğü gerekçesiyle tutuklanmıştır. Tutuklama gerekçesi, Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun Öksüz’ün telefon kayıtları üzerinde hazırladığı HTS raporunda, kendisinin Balcı’yı 17 Temmuz’da saat 15.15, 15.20 ve 15.25’te olmak üzere üç kez aradığının saptanmış olmasıdır.

Adil Öksüz ile Hasan Balcı’nın telefonları arasında temasın gerçekleştiği hususunda şüphe yoktur. Ancak dikkatime gelen bazı bilgiler, bu temasta farklı bir durumun yaşanmış olabileceğine işaret ediyor. Buna göre, Öksüzün telefonunu kullanarak Balcı’yı arayan kişi, Akıncı Üssü’nde yakalandıktan sonra Ankara Batı Adliyesi nezarethanesine getirilen ve Öksüz’ün yakınında oturmakta olan küçük oğlu Burak Balcı’dır.

Nitekim Hasan Balcı, 23 Eylül 2016 tarihinde tutuklandıktan iki hafta sonra 7 Ekim’de Ankara 9. Sulh Ceza Hâkimliği’ne verdiği dilekçede 17 Temmuz’da oğlunun kendisini nezarethanede tanımadığı bir kişinin telefonundan üç kez aradığını söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.125 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 735 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 595 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 447 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 651 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar