Suruç’ta çarşıda ve hastanede ne oldu

CUMHURBAŞKANLIĞI ve milletvekili seçimi öncesinde yaşanan üzücü bir olay, geçen cumartesi günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir AKP milletvekili adayının çarşıda seçim...

CUMHURBAŞKANLIĞI ve milletvekili seçimi öncesinde yaşanan üzücü bir olay, geçen cumartesi günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir AKP milletvekili adayının çarşıda seçim kampanyası yürütürken patlak veren olaylarda dört vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, sekiz vatandaşımızın da yaralanması oldu.

Olay kısa zamanda siyasetin gündemine girdi. İktidar kanadından bu olaydan doğrudan HDP ve PKK’yı sorumlu tutan bir dizi açıklama yapıldı. HDP tarafından yapılan karşı açıklamalarda ise olay “provokasyon” olarak nitelendirildi.

Bu tartışmaların yarattığı toz bulutunu araladığımızda karşımıza çıkan olguları şöyle özetlemek mümkündür.

***

Olay, bu seçimde de aday olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldızın ‘Bir Milyoncular Çarşısı’ olarak bilinen sokakta giyim eşyaları satılan bir dükkâna seçim çalışması için girmesinden sonra başlıyor. Dükkanın sahibi HDP destekçisi olduğu bilinen Celal Şenyaşar ve ailesidir.

İnternete de düşen güvenlik kamerası kayıtlarında, milletvekili ile o sırada tezgâhın arkasında duran bir şahıs arasında münakaşa yaşandığı görülüyor. Milletvekili dükkândan ayrılırken birden kapıda bir itiş kakış yaşanıyor, bir şahıs itme sonucu yere düşüyor, bunun ateşlediği kıvılcımla iki taraf birbirine giriyor ve tam bir kargaşa ortamı doğuyor.

İkinci görüntüde, daha sonraki bir aşamada dükkânın içinde tezgâhın arkasında birbirine girmiş, bazıları sopalı bir grup insan görüyoruz. Bu kargaşa içinde mavi kısa gömlekli birinin karşı taraftan birine silah doğrulttuğu, muhtemelen ateş ettiği, hedef kişinin yaralandığı, bunun ardından başı açık kareli gömlekli bir şahsın silahını çekip tezgâhın arkasında kavga etmekte olan bir kişiye yakın mesafeden ateş ettiği videodan izlenebiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar