Dışişleri’nin yüzde 25’i nasıl FETÖ’cü olur?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “FETÖ, biliyorsunuz tüm kurumlara olduğu gibi bizim bakanlığımıza da maalesef girmiş. Bakanlığımızda ciddi bir temizlik yapıldı. Hem konsolosluk...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “FETÖ, biliyorsunuz tüm kurumlara olduğu gibi bizim bakanlığımıza da maalesef girmiş. Bakanlığımızda ciddi bir temizlik yapıldı. Hem konsolosluk ihtisas memurlarımızın hem de meslek memurlarımızın aşağı yukarı yüzde 25’i bakanlıktan uzaklaştırıldı. Bunların hepsi ciddi bulgu ve belgeler neticesinde gerçekleştirildi” diye konuştu komisyona yaptığı sunumun girişinde.

Çavuşoğlu, Bakanlığımız arındı, temizlendi ama personel sayımızda da ciddi bir düşüş oldu” diye ekledi.

***

Neresinden bakılırsa bakılsın, Dışişleri gibi butik bir bakanlık için meslek memurlarının dörtte birinin FETÖ/PDY bağlantılı görülerek tasfiyeye uğramış olması son derece yüksek bir oranı gösteriyor. Bu oranın yüksekliğinden Fetullahçı organizasyonun devlet içindeki yükseliş döneminde Dışişleri Bakanlığı’nı sessizce en önemli hedeflerinden biri haline getirmiş olduğunu söylemek mümkün.

Çavuşoğlunun bu açıklaması komisyonda bir hayli yankı yaratmış. Örneğin, CHP grubu adına konuşan İzmir milletvekili Zekeriya Temizel,FETÖ terör örgütünün Dışişleri Bakanlığı’nın yüzde 25’ini oluşturması gerçekten ürkütücü bir olay, az bir olay değil...” tepkisini vermiş. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise “Yüzlerce diplomat FETÖ’cü oldukları iddiasıyla ihraç edildi. Bu kişilerin nasıl bakanlık personeli oldukları açıktır. Sınavlarda hakkı yenen yüzlerce gencin vebal ve sorumluluğu kimin üzerinedir, sizlere bırakıyorum” diye konuşmuş.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Çavuşoğlundan bakanlıktan atılan FETÖ’cü diplomatlarla ilgili analiz talebinde bulunup, “Bu ihraç edilenlerin sınav dönemleri, yılları, mezun oldukları okullar, sınav komisyonlarında görev alanlar hususunda bir kategorize yaptık mı, baktık mı” sorusunu yöneltmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 27 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 715 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 590 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 446 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar