Bir tuğgeneralin sessizce ölümü

Dün sabah konuyu yakından inceleme imkânım oldu. Adı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan... Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz 2016 tarihinde Manisa’daki Birinci Piyade Eğitim Tugayı Komutanı. Tuğgeneralliğe 2012...

Dün sabah konuyu yakından inceleme imkânım oldu. Adı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan... Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz 2016 tarihinde Manisa’daki Birinci Piyade Eğitim Tugayı Komutanı. Tuğgeneralliğe 2012 yılı YAŞ’ında terfi etmiş.

Darbe olduğu sırada ailesi ile birlikte Gümüldür’de tatilde. Olaylar patlak verince müstakbel damadının kullandığı arabayla Manisa’ya hareket ediyor ve 01.20 sularında tugaya intikal ediyor. Manisa’daki tugayda darbe faaliyetine dönük bir hareketlenme yaşandığına ilişkin bir bilgiye rastlamadım.

Buna karşılık darbecilerin hazırladığı görevlendirme listesinde Tuğgeneral Arslan’ın adının karşısına “Manisa Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı” yazılmış. Arslan, 16 Temmuz sabahı Manisa’da gözaltına alındı. Sevk edildiği Manisa Adliyesi’nde verdiği ifadede, “Yurtta Sulh Konseyi” adına hazırlanmış olan bu listedeki görevlendirmenin gıyabında yapıldığını belirterek, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve darbe girişimine katıldığı iddialarını reddetti. Bu ifadesi kendisini tutuklanmaktan kurtarmadı. Arslan, 19 Temmuz tarihinde tutuklanarak İzmir Buca’daki F tipi cezaevine gönderildi.

*

Cezaevine girdikten kısa bir süre sonra Arslan’da bir dizi sağlık sorunu baş gösterdi. 2011 yılında geçirdiği safrakesesi ameliyatı sonrasında ortaya çıkmış olan bazı sorunlar nüksetti. 28 Kasım 2016 tarihinde İzmir’deki Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve burada doktorların da girişte jandarma tarafından kontrol edildiği bir mahkûm koğuşuna kondu. Hastaneye girdikten sonra da vücudu beslenmeyi kabul etmiyordu. Ciddi bir kilo kaybı yaşadı, 50 kilonun altına düştü. Ayrıca emboli attı.

Arslan’ın durumu ağırlaşınca doktorlar tarafından 24 Şubat 2017 tarihinde hastada ölüm riski bulunduğuna ilişkin bir rapor düzenlendi. Raporda hastadaki psikolojik sorunlara da atıf yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.120 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 734 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 595 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 447 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 651 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar