Fetullahçılar MHP’ye neden tuzak kurdu

CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’ın 2010 yılındaki anayasa değişikliği referandumunun hemen öncesinde özel hayatını hedef alan bir operasyonla genel başkanlıktan düşürülmesinde rol alan...

CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’ın 2010 yılındaki anayasa değişikliği referandumunun hemen öncesinde özel hayatını hedef alan bir operasyonla genel başkanlıktan düşürülmesinde rol alan Fetullahçı polislerin, 2011 seçimi öncesinde bu kez MHP’yi köşeye sıkıştırmak üzere sahneye çıktıklarını görüyoruz.

***

12 Haziran 2011 genel seçiminin en çarpıcı yönlerinden biri, MHP’nin üst kademe yöneticilerini hedef alan telekulak ve kaset operasyonlarının gölgesi altında gerçekleşmiş olmasıdır.

Bu hadisede 2011 yılı nisan ayı sonunda başlayıp mayıs ayına yayılan bir zaman diliminde bazı MHP yöneticilerinin özel hayatlarına ait görüntüler, bazılarının konuşma kayıtları internete düşmüş, bazılarına ise özel konuşmalarının açıklanacağı tehdidi yöneltilmiştir.

Sonuçta Yüksek Seçim Kurulu’nun kesinleşmiş aday listelerinde adları seçilebilecek sıralarda bulunan 9’u Başkanlık Divanı üyesi 10 MHP yöneticisi birbiri ardına istifa etmek zorunda kalmıştır.

Bu sistematik kampanya MHP’nin baraj altında kalabileceği tartışmasını da Türkiye’nin gündemine sokmuştur. MHP’nin baraj altında kalmasının doğurabileceği en önemli sonuçlardan biri, AK Parti’yi muhtemelen anayasayı referanduma gitmeden TBMM’de tek başına değiştirebilmesini mümkün kılacak olan bir sayısal eşiğe (367 milletvekili) ve siyasi güce taşıması olabilirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar