15 Temmuz ve İncirlik Üssü (3): Darbe sabahı Albay Walker ile görüşme

Olay darbe girişimin ertesi sabahında, 16 Temmuz 2016 günü gerçekleşmektedir. Binanın içine giren kişi gece üsten tanker uçakları kaldırarak darbe girişimine katılmış olan İncirlik Üssü...

Olay darbe girişimin ertesi sabahında, 16 Temmuz 2016 günü gerçekleşmektedir. Binanın içine giren kişi gece üsten tanker uçakları kaldırarak darbe girişimine katılmış olan İncirlik Üssü Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van’dır.

Araçta kendisini bekleyen kişi ise tuğgeneralin koruması olan, şoförlüğünü de yapan Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu’dur.

Kuzu arabada beklerken, Van’ın kendisine bıraktığı telefonu çalar. Arayan, İncirlik Üssü’nün Harekât Komutanı Kurmay Albay Erhan Gazioğlu’dur. Harekât Komutanı, darbe girişiminde “ASENA 02” çağrı kodlu tanker uçağında yardımcı pilot olarak görev almıştır.

Kuzu, sonrasını şöyle anlatıyor: “Gazioğlu nerede olduğumuzu sordu. Üç yüzlü bir numarası olan, ikmal depodan gelirken filoya varmadan solda olan ve Amerikalılara ait bulunan bir binanın önünde olduğumu, komutanın içeride olduğunu söyledim. Biraz sonra Erhan Gazioğlu Albay da geldi içeri girdi. İçeride 15 dakika kaldıktan sonra komutanla birlikte çıktılar. Biz komutanla araca binerek karargâha döndük. Komutan odasında oyalandı. Sonra odadan çıkıp bana ‘Kapat kilitle buraları’ dedi. Ben de odasındaki ışıkları kapattım. Kapıları kilitledim.

Tuğgeneral Van, biraz sonra karargâha gelecek olan subaylar ve polis görevlileri tarafından gözaltına alınacaktır.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart yerel seçim analizi (8) Seçim sonuçlarının İYİ Parti cephesindeki muhasebesi 25 Nisan 2024 | 117 Okunma 31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 456 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 346 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.135 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar