15 Temmuz ve görevlendirme listeleri (1): Listedeki her isim darbeci mi?

Tuğgeneral Arslan’ın darbeden hemen sonra tutuklanmasına yol açan en kritik delil, FETÖ/PDY mensubu darbecilerin 15 Temmuz 2016 gecesi “Yurtta Sulh Konseyi” adına TSK bünyesindeki bütün birliklere gönderdikleri...

Tuğgeneral Arslan’ın darbeden hemen sonra tutuklanmasına yol açan en kritik delil, FETÖ/PDY mensubu darbecilerin 15 Temmuz 2016 gecesi “Yurtta Sulh Konseyi” adına TSK bünyesindeki bütün birliklere gönderdikleri “Sıkıyönetim Direktifi”ne ek bir listede adının karşısına “Manisa Sıkıyönetim Komutanı Yardımcısı” diye yazılmış olmasıydı.

*

Darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndan saat 22.15 te gönderilen bu mesaj üç sayfalık bir “Sıkıyönetim Direktifi” ve bunu tamamlayan bir dizi görevlendirme listesinden oluşuyor.

Bu listelerden “EK-A Sıkıyönetim Komutanlıkları Listesi” başlıklı birincisi, çoğu general ve daha az sayıda albay olmak üzere toplam 84 ismi içeriyor. Liste, darbecilerin Türkiye’nin bütün illerinde ilan edilecek sıkıyönetim komutanlıklarına yapmayı planladıkları komutan ve yardımcıları düzeyindeki atamaları içeriyor.

Bir de “EK-Ç Diğer Atamalar” listesi var. Burada muvazzaf 451 general ya da albayın adı geçiyor. Listede Türkiye’nin dört bir tarafındaki askeri birliklere yapılan atamalar ile önemli kamu kurumları için (MİT, TRT gibi) tasarlanan görevlendirmeler yer alıyor.

Üçüncü bir belge, “EK-B Sıkıyönetim Mahkemeleri Görevlendirme Listesi”. Bu liste, ağırlıklı olarak askeri mahkemelere yapılan atamaları düzenliyor. Toplam 413 askeri yargı mensubunun adı geçiyor bu listede.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 371 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 346 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.132 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 736 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 598 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar