15 Temmuz ve Akıncı Üssü (9): Gülen, Öksüz’ün savunmasını çürüttü

Gülen “Birkaç yıl önce buraya bir defa geldi. Daha sonra medyada çocuğunun benimle çekildiği bu fotoğrafı gördüm. Bu yüzlerce kişinin yaptığı bir şey. Buraya herkes geldi. Gelmeyen kalmadı...

Gülen “Birkaç yıl önce buraya bir defa geldi. Daha sonra medyada çocuğunun benimle çekildiği bu fotoğrafı gördüm. Bu yüzlerce kişinin yaptığı bir şey. Buraya herkes geldi. Gelmeyen kalmadı ki... Benim herkesle birlikte fotoğrafım var. Dolayısıyla, beni ziyaret etmeye ve benimle fotoğraf çektirmeye dayanarak iddialarda bulunmak çok anlamsız” diye konuşuyor.

Herhangi bir araştırma motorunda Gülen ve Öksüzün isimleri yan yana yazıldığında herkesin hemen ulaşabileceği görüntüler bunlar. Öksüzü, biri kız diğeri erkek iki çocuğuyla Gülen’in huzurunda dizüstü otururken gösteriyor. Daha eski bir tarihte Gülen ile Öksüzü birlikte yerde oturarak dua ederken gösteren fotoğraflara rastlamak da mümkün bu aramalarda.

Bu fotoğraf(lar)ın önemi, 15 Temmuz gecesini Akıncı üssünde geçirdiği artık büyük ölçüde kesinlik kazanmış olan Öksüzün Gülen’le ilişkisini en somut bir şekilde ortaya koyan delillerden biri olmasıdır.

Gülen mülakatta ayrıca, bundan 30 yıl önce Öksüzün öğrenci iken hareket içindeki bir etüt grubuna katıldığını da anlatıyor.

*

Gülen’in France 24’e yaptığı açıklamaların önemli bir sonucu, Adil Öksüz’ün savcılık ifadesinde doğruyu söylemediğinin bariz bir şekilde kanıtlanmış olmasıdır. Çünkü Öksüz, bu ifadesinde “Ne öğrencilik hayatımda ne de akademik hayatımda bunlarla birlikteliğim, gönül bağım ya da çıkar ilişkim olmamıştır. Benim Fetullah Gülen cemaatiyle ya da FETÖ örgütü ile veya paralel devlet yapılanması örgütleriyle hiçbir bağım mevcut değildir” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar