15 Temmuz ve Akıncı Üssü (6): Ben sosyal etkinliğin F-16’lısını severim

16 Temmuz 2016 gününün sabahı Akıncı Üssü’nün çevresinde açık arazide kaçmaya çalışırken yakalanan işadamı Hakan Çiçek, savcılık ifadesinde geceyi üste...

16 Temmuz 2016 gününün sabahı Akıncı Üssü’nün çevresinde açık arazide kaçmaya çalışırken yakalanan işadamı Hakan Çiçek, savcılık ifadesinde geceyi üste geçirdiğini itiraf ettikten sonra şu savunmayı yapıyor:

Ticaretle uğraşırım, üç şirketim var... Ankara’da Anafartalar kolejlerim var. Öğrencilerimizin velisi olan Albay Ahmet Özçetin, beni cuma günü akşam 20.30 sıralarında sosyal etkinlik için Akıncı Üssü’ne davet etti, gittim. Bulunduğum yerde Ahmet Özçetin vardı. Tanımadığım bir-iki şahıs daha vardı. Ben gittikten birkaç dakika sonra askeri hareketlilik başladı. Kendileri, sosyal etkinlik olacağını söylemişlerdi.”

(Akıncı Üssü’nün Harekât Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin, savcılık ifadesinde üç çocuğunun da Anafartalar Koleji’nde okuduğunu söylüyor.)

Peki 15 Temmuz gecesi bu üste nasıl bir sosyal etkinlik düzenlenmiş olabilir ki?

*

İlginçtir ki, Özçetin de Çiçek gibi “sosyal etkinlik”ten söz ediyor. İfadesine göre, Özel Kuvvetler’den arayan adını hatırlamadığı bir asker, Hava Kuvvetleri ile Özel Kuvvetler’in “ortak nokta koruma” görevi için birlikte planlama yapmaları gerektiğini bildirmiş, bunun için iki kuvvetin önce “ortak bir dil geliştirebilmesi” amacıyla bir faaliyet düzenlenmesini istemiştir. Tarih 15 Temmuz 2016 olarak belirlenir. Özçetin, Bu şekilde sosyal faaliyet yapmaya karar verdik ve faaliyeti de 143. Filo’da yapacaktık. Saat 16.00’da bunların 143. Filo’da sivil olarak bulunduklarını gördüm” diye konuşuyor.

Bütün mesele, sosyal etkinlik için gelen bu sivil giyimli şahısların havanın kararmaya başlamasıyla birlikte yanlarında getirdikleri asker kıyafetlerini giyip silahlarını kuşanarak sosyal faaliyet sınırlarının dışına çıkmaya başlamalarıdır. Kuvvetle muhtemeldir ki, bu askerler 15 Temmuz akşamı Akıncı’dan ayrılıp saat tam 21.19’da Genelkurmay güney nizamiyesinden giriş yapan beyaz otobüsün içinden çıkıp karargâha baskın düzenleyen, komutanları derdest eden 33 kişilik özel kuvvet ekibidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar