15 Temmuz ve Akıncı Üssü (13): Sahtekârlıkla kurmay subay nasıl olunur

Bu sınavda yöneltilen seçmeli ve yazılı sorular, askerlikle ilgili konuların yanı sıra tarihten ekonomiye, dış politikadan enerji meselelerine kadar geniş bir yelpazeye yayılır.Kurmaylık sınavına...

Bu sınavda yöneltilen seçmeli ve yazılı sorular, askerlikle ilgili konuların yanı sıra tarihten ekonomiye, dış politikadan enerji meselelerine kadar geniş bir yelpazeye yayılır.

Kurmaylık sınavına üsteğmenlikteki üçüncü yılı tamamladıktan sonra girilebilir. Bu sınava girebilmek için yüzbaşılığa geçtikten sonraki dönem de dahil olmak üzere toplam altı hak var. Sınava hazırlanmak meşakkatli bir çaba gerektirir. Kurmay olmaya soyunan genç subaylar bir taraftan kıta görevlerini yaparken, örneğin havacıysa uçuş filosunda uçarken, bir taraftan da akademi sınavlarına hazırlanırlar. Kazananlar, İstanbul’daki Harp Akademileri Komutanlığı bünyesindeki Hava Akademisi’nde iki yıllık bir eğitime girer. Eski uygulamada, her yıl bir devrede Hava Kuvvetleri’ne 200-250 arasında subay katılıyorsa, kurmaylık sınavında ağırlık uçucu sınıf olmak üzere ihtiyaca göre ancak 35-40 subay seçilirdi.

*

Evet, eskiden sınav zordu ama cemaatçi bir subaysanız kendinizi kurmaylığa kabul sınavı için çok da yormanız gerekmiyordu. Fetullah Gülen’in manevi şahsiyeti size kurmaylık sınavını kolaylıkla geçmenizi sağlayacak pratik çözümü getiriyordu. Nasıl mı?

En iyisi bu sorunun yanıtını 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde aktif bir şekilde rol alan Hava Pilot Kurmay Üsteğmen Müslim Macit’in ifadesinden dinlemek:

Akademi sınavlarına katıldık. Burada Mahmut kod isimli Mehmet Ayan ile tanıştık. Mahmut ismini bilmediğim bir abisiyle gelerek bize ‘Kimseye söylemeyeceksiniz’ diyerek yemin ettirip ‘Size bir SD kart verecem, buna çalışın’ dedi. Biz de Abdullah ile buna çalıştık. Çalıştığımız belgede sınav soruları vardı. Bu sınav soruları sınavda aynen çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam 88 veya 90 civarında not aldım. Bana ‘Soruların hepsini çözme, 88 veya 90 alacak şekilde yap’ dediler. Bunu da test sınavlarından 10 veya 12 yanlış yaparak ayarladık. Yazılı sınavlarda ise bazı yerleri yanlış yazarak ayarladık.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.125 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 735 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 595 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 447 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 651 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar