15 Temmuz tartışması 8: Akıncı üssünden Akar’lı canlı yayın projesi nasıl yattı

Akıncı Üssü davası sanıklarından Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk’un ifadesine göre, havanın kararmaya başlamasından kısa bir süre sonrasıdır.Tümgeneral Selçuk, aslında İzmir...

Akıncı Üssü davası sanıklarından Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk’un ifadesine göre, havanın kararmaya başlamasından kısa bir süre sonrasıdır.

Tümgeneral Selçuk, aslında İzmir Çiğli’deki İkinci Ana Jet Üssü’nün komutanıdır. Görev yeri İzmir olan bir tümgeneral darbe gecesi akşamı Akıncı üssünde ne arıyor?

Savcılık ifadesine bakılırsa, kendisi o gün aslında Hava Korgeneral Mehmet Şanverin kızının düğünü için İstanbul’a gidecektir; hatta uçak biletini bile almıştır. Gelgelelim 15 Temmuz sabahı ‘eşinin bel fıtığı ağrısı tekrar alevlenince’ düğüne gitmekten vazgeçer ve pilotların eğitimleri ile ilgili bir koordinasyon toplantısı yapmak üzere Ankara’ya Akıncı üssüne gitmeye karar verir. Selçuk, o gün saat 12.30’da İzmir’den kalkan bir askeri nakliye uçağına atlayıp Ankara’ya gider.

Selçuk, “Şeref salonundan girdiğimde sivil giyimli uzun saçlı bir kişi içerideydi, askeri üniformalı bir kişi daha vardı. Kendilerine ne yaptıklarını sordum, ‘Bir sunum yapılacak onun için şeref salonunu hazırlıyoruz’ dediler” diye anlatıyor.

İfadesine göre, şeref salonunun kürsüsündeki birliğin flaması kaldırılmış, yerine Genelkurmay’ın flaması asılmıştır. Tümgeneral Selçuk, “Madem bu şekilde hazırlıyorsunuz, kürsünün önündeki Akıncı forsunun üzerini de küçük bir bayrak ile kapatabilirsiniz” der.

Bu anlatıma göre, uzun saçlı kişi sunumu yapacak kişi gelmediği için kürsüdeki metni okumasını Selçuk’tan rica eder. Tümgeneral, kürsünün başına geçer ve sesli bir şekilde okumaya başlar ki, birden bunun bir bildiri olduğunu fark eder ve okumayı keser. Uzun saçlı kişiye de ‘Buradan çık git’ der. (İfade aynen böyle.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar