15 Temmuz Tartışması 2: MİT Müsteşarı o akşam Hulusi Akar’a ne dedi?

Saat 16.20-16.25 sularında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler makam odasından içeri girdi ve Akar’ın yanına giderek, sadece onun duyacağı şekilde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan kısa...

Saat 16.20-16.25 sularında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler makam odasından içeri girdi ve Akar’ın yanına giderek, sadece onun duyacağı şekilde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan kısa bir süre önce gelen telefonu aktardı, Fidan’ın yardımcısının da Genelkurmay’a gelmek üzere yolda olduğunu anlattı.

Bu sırada makam odasında olan Orgeneral Çolakın 14 Ekim 2016 tarihli savcılık ifadesine göre, Akar-Güler görüşmesi 5-6 dakika kadar sürmüş, Akar, Güler’e “Siz çalışın, hazır olunca tekrar görüşelim” demiştir. Muhtemelen karargâha gelmek üzere olan MİT Müsteşar Yardımcısı’nın bilgilendirmesi beklenmektedir. Güler odadan çıkınca Akar ve Çolak bir 20 dakika kadar daha YAŞ listesi üzerinde çalışmaya devam ederler.

Kısa bir süre sonra MİT yöneticisi, Orgeneral Güler’in odasından içeri girer ve kendisine şöyle der: “Bugün MİT Müsteşarlığımıza kara pilot olduğunu söyleyen bir şahıs geldi. Adam bize aynen şunları söyledi: Beni dün izinden çağırdılar. Bu sabah birliğime katıldım. Önce tabur komutanımızla konuştum, sonra tabur komutanımla bir albayın yanına gittik. Albay ‘gece görüş gözlüklerinizi alın, bu gece uçuşumuz olacak ve uçuşun sonunda da Hakan Fidan’ı alacağız” dedi.” (Güler’in 7 Ekim 2016 tarihli savcılık ifadesi)

*

Orgeneral Güler, bu bilgiyi aktarmak üzere hemen Genelkurmay Başkanı’nın yanına gider. İkisi yandaki toplantı odasına geçerler. Akar, Çolak’a “Sen çalışmaya devam et veya biraz hava al, ben biraz sonra gelirim” der. İçeri geçtiklerinde Güler, kendi ifadesine göre, Önemli bir durum olduğunu değerlendiriyorum, uygun görürseniz Hakan Beyi hemen buraya çağıralım” der. Akar, “Uygundur” der ve telefonla Hakan Fidan’ı arayarak kendisini Genelkurmay Karargâhı’na davet eder. (MİT’e göre saat 16.40’ta)

Akar, daha sonra Çolakı da yanına çağırır. Çolakın bu konudaki aktarımı şu detayları içeriyor: “Toplantı salonuna girdiğimde sayın komutan ve ikinci başkan birlikte çalışıyordu. Bana da yanlarına oturmamı işaret ettiler. Ben de masa üzerindeki bir kâğıda bana söylenenleri süratle not almaya çalıştım. ... (MİT’e gelen) binbaşı bugün akşam 19’dan itibaren 2 adet Sikorsky, 1 adet Cougar helikopteri ile izinsiz olarak uçuş yapılacağını, uçuşun geç saatlere kadar devam edeceğini, bu arada MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın alınacağını, kendisi gibi çağırdığı pilotun da aynı cemaatten olduğunu, bu uçuşu yaparken bir başka pilot yarbayın da kendilerine yardımcı olacağını belirtmiştir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 27 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 715 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 590 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 446 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar