Zor oyunu bozar

Dış politika hem akıl hem güç ile yapılır. Gücünüz var ama bunu aklınızla kullanamıyorsanız ya barbar olursunuz ya da sonuç alamazsınız. Aklınız var ama gücünüz yoksa da bir sonuç almanız imkansız, ancak kısa metrajlı zaferlerle yetinir ama sonunda aldandığınızı görürsünüz.

Türkiye, özellikle son 5-6 yıldır attığı tüm adımları hem stratejiyle, hem akılla hem de bizatihi gücünü de ortaya koyarak atıyor diplomaside. Süper güç denilen devletlere rağmen, eğer ulusal güvenliğine yönelik doğrudan bir tehdit var ve muhataplarından bu konuda destek görmediği gibi tam tersi bir tuzak görüyorsa; her tür tehdide rağmen, kendisine tehdit oluşturan unsurlarla, sınır ötesine operasyon yapmaktan çekinmiyor.
Ama; Ortadoğu gibi çok karışık bir coğrafyada ilişkileri düzenlerken de çelik gibi sinirlerle, aklıyla, stratejiyle hareket etmekten de kaçınmıyor.
İdlib'de yaşanan son gelişmeler de işte tam bu hassas çizgiyi işaret ediyor. Pazartesi sabah hepimizi derinden üzen şehitlerimiz içimizi sızlattı. Her biri kahraman olan asker-sivil şehitlerimizin acısı tabiri caizse ciğerimizi dağladı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar