Zirvedeki devlet aklı

Bugün Ankara'da yapılacak üçlü zirvede masaya yatırılacak olan İdlib'in ve dolayısıyla Suriye'nin geleceğine yönelik alınacak kararlar, pek çok flu alanın da netleşmesinde etkili olacak.

Başkan Erdoğan'ın ev sahipliğinde yapılacak olan Putin ve Ruhani'nin katılacağı zirve, 5. Kez toplanırken, Ekim ayında yapılacak Rusya, Almanya ve Fransa'nın olacağı 2. Dörtlü Zirve'de ele alınacak başlıklara da yol gösterici olacak. Son 40 yılını PKK terörüyle mücadele ile ve son 10 yılını da Suriye savaşının tüm olumsuzlukların faturasıyla (ekonomik, siyasi, sosyal ) yaşayan Türkiye için en önemli kriter; güvenlik. Ve; milli güvenliği adına Fırat'ın doğusu ve batısıyla ilgili yürüttüğü süreç; kolay kolay hiçbir ülkenin altından kalkamayacağı kadar karmaşık ve zor. Çünkü; terazinin her iki tarafındaki muhatapları ABD ve Rusya iken ve bu muhataplar masada alınan kararların uygulanması noktasında son derece ikircikli bir politika izlerken; sizin sözünüzde durmanız ve ciddiyetle ve samimiyetle bu süreci yürütmeniz hiç de kolay değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 444 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 395 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 119 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 337 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar