Yerli ve milli iletişim

Türkiye özellikle son 5 yıldır savunma sanayiinden eğitime, sağlıktan enerjiye ve siber güvenliğe kadar bütün alanlarda dışa bağımlılığı azaltan yerli ve milli teknolojilere yönelerek, gerçek...

Türkiye özellikle son 5 yıldır savunma sanayiinden eğitime, sağlıktan enerjiye ve siber güvenliğe kadar bütün alanlarda dışa bağımlılığı azaltan yerli ve milli teknolojilere yönelerek, gerçek anlamda tam bağımsızlık yolunda kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürüyor.
Dijital dönüşüm de bu başlıklardan biri. 180 yıldan fazla geçmişi ve 2005 yılından bu yana yaptığı 17 milyar 800 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en yüksek yatırım yapan teknoloji şirketlerinden biri olarak Türk Telekom, bu alanda öncü kuruluşların başında geliyor.
Geçtiğimiz günlerde şirketin CEO'su Ümit Önal ve genel müdür yardımcıları ile birlikte şirketin Ankara'daki merkezinde yaptığımız gezide, çağımızın vazgeçilmezi internet ve dijital dönüşümde yapılanlar bizi hayli etkiledi. Hele ki son bir buçuk yıldır pandemi koşullarında çok daha artan internet kullanımı ve bununla birlikte artık hepimizin yaşamına giren siber saldırılara karşı alınan önlemleri yerinde görmek farklı bir tecrübeydi.
"Siber vatan savunması" kapsamında Türk Telekom mühendisleri tarafından geliştirilen "atak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar