Umudun adı evlat nöbeti...

İsimleri bir idi, şimdi yüzlerce oldular. Hacire Ana'nın sessiz çığlığı ve eylemiyle başladı her şey. 2 yılın sonunda ise tam 234 anne ve aile, evlatları için 737 gündür Diyarbakır'da HDP...

İsimleri bir idi, şimdi yüzlerce oldular. Hacire Ana'nın sessiz çığlığı ve eylemiyle başladı her şey. 2 yılın sonunda ise tam 234 anne ve aile, evlatları için 737 gündür Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı'nın önündeki nöbete kesintisiz devam ediyor. Bina önünde eyleme katılanların 30'u, Van HDP İl Binası önündeki eyleme katılan ailelerden 1'i ve Muş HDP İl Binası önündeki evlat nöbetine katılan ailelerden 1'i olmak üzere toplam 32 aile, çocuğuna kavuştu bu süre içinde.
Ayrıca Van ve Muş'ta iki ailenin evladı da terör örgütünden kaçarak teslim oldu. Özetle, yıllardır bıkmadan bu toplumu şucu-bucu diye bölmeye çalışanlara inat, bütün anaların evlatları için çarpan yürekleri birleşti ve hainlerin kalelerini başlarına geçirdi.
Onların ortak adı umut... Diyarbakır'ın, Mardin'in, Hakkâri'nin, Güneydoğu'nun, Doğu Anadolu'nun ve tüm Türkiye'nin umudu onlar. Onların sessiz çığlıklarının yanında yıllardır terörle mücadele eden devletin ve güvenlik güçlerinin gayretleri ile sivil halkın desteği, neredeyse sonunu getirdi bu alçak terör örgütünün.
Sınırlarımız içinde artık onlarla anılan rakamlara düşen terörist...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 444 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 395 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 119 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 337 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar