Test Alanı: Suriye

Güvenli bölge tartışması Türkiye-ABD ilişkilerinde önemli bir test alanı haline dönüştü. ABD ile stratejik ortaklığımızın da testi bir yerde.

Nedeni çok açık; maalesef muhatabımız sözünde durmayan, kendi ilkeleriyle ve söz verdiği tüm uluslararası ilkelerle çelişen, stratejik hedefi için stratejik ortağını hedef tahtasına koymaktan çekinmeyen bir ülke. Konuya biraz kitabın ortasından başlamış gibi oldum ama siz, hangi konudan söz ettiğimi anladınız eminim.

Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulması ve ortak koordinasyon merkezinin oluşturulmasıyla ilgili sınırlı veya ihtiyatlı bir mutabakata vardığımız ABD'nin bu sürece ne kadar sadık olacağıyla ilgili endişelerden ve alternatiften söz ediyorum. Bir kere şunu kayıtlara geçirelim ki; Türkiye için ulusal güvenlik konusundaki kararlılık, her şeyden önemli ve nihai hedef halindedir. Bundan sonraki söyleyeceklerimizi bu çerçevede değerlendirmenizi rica edeceğim...
Suriye ile ilgili terör tehdidinin Türkiye açısından geldiği nokta; hiçbir palyatif çözümle geçiştirilecek durumda olmadığıdır. Bu hayati tehlikeye karşı Fırat'ın doğusuna operasyon dahil ajandamız belli. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar