Tam bağımsızlık böyle olur

Alakalı alakasız bütün dünya devletleri Akdeniz'e doluşmuş. Ama "Türkiye'nin orada ne işi varmış"! Üstüne üstlük , Türkiye orada uluslar arası anlaşmalara aykırı olarak bulunuyormuş!

Size tavsiyem; bu iki cümleyi söyleyen herkese hiç tereddütsüz;
"Hadi oradan" demenizdir.
Çünkü; anasının ak sütü kadar helaldir, bal gibi de Türkiye'nin hakkıdır Doğu Akdeniz'de arama faaliyetinde bulunması.
Türkiye bir kere garantör devlet olarak burada olmakta haklıdır. Kendi kıta sahanlığımız içinde ve uluslar arası hukuk ve anlaşmalardan doğan haklarımızla burada olmak hakkımızdır.
Yunanistan, İsrail, Kıbrıs Rum kesimi, İtalya, AB herkes burada hak iddia edecek, herkes burada Türkiye'ye yüklenecek ama Türkiye yerinde duracak öyle mi? Siz Doğu Akdeniz'i kendi malınız gibi kullanacaksınız, KKTC'nin de hakkı olanı vermeyeceksiniz ama Türkiye, elini kolunu bağlayıp oturacak öyle mi? Kıbrıs milli davamız diyorsak, uluslar arası anlaşmalardan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve bunun bedeli ne olursa olsun bu davadan dönmeyeceğiz diyorsak; Türkiye'nin 2 milli gemisiyle neden Akdeniz'de olduğunu da sonuna kadar savunacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 444 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 395 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 119 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 337 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar