Pakistan’a bak eski Türkiye’yi gör!

Sabah Gazetesi Yazarı Şebnem Bursalı'nın bugünkü (11.04.2022)''Pakistan’a bak eski Türkiye’yi gör!'' başlıklı yazısı.

Bizi doğrudan ilgilendiren ya da ilgilendirmeyen önemli gelişmeler yaşanıyor bölgemizde ve dünyada. Son olarak Pakistan'da Başbakan İmran Khan, Pakistan Ulusal Meclisi'nde yapılan güven oylamasında yeterli oyu alamayarak düşürüldü. Pakistan'da güvensizlik oyuyla görevden düşen ilk Başbakan olan Khan'ın iddiaları önemli; 3 Nisan'da partilileriyle yaptığı toplantıda hükümeti devirmek için yapılanlarda ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney ve Orta Asya İlişkilerinden Sorumlu Yardımcısı Donald Lu'nun olduğunu söyledi. Bundan bir gün önce de kamuoyuna; muhalefetin bu girişiminin ABD'nin iç işlerine açık müdahalesi olduğunu açıkladı. ABD'den tehdit mektubu aldığı söyledi. Bütün bu saldırıların da Rusya ile bağımsız bir politika izlediği ve Rusya-Ukrayna savaşının başladığı gün Moskova'da Putin ile yaptığı görüşme sonrası hızlandığını iddia etti.

İktidarının başından bu yana iyi ilişkilerde olduğu Pakistan Ordusu da, bu süreçte kendisinden desteğini çektiğini Kara Kuvvetleri Komutanı Komar Camid Bacva'nın şu sözleriyle ifade edilmişti aslında; "Pakistan ile Rusya arasındaki ilişki, diğer ülkelerle ikili ilişkileri riske atmadan düzenlenmeli. ABD ile iyi ilişkinin sürmesini istiyoruz." Pakistan Meclisi'ndeki oylamadan az önce bir açıklama daha yaptı İmran Khan: "ABD'ye asker olan yöneticilerimiz var. Parlamento üyelerimizden bazıları bir kaç ay önce ABD'nin İslamabad Büyükelçiliği'ne gitti ve orada kendilerine Başbakan Khan'a karşı güvensizlik oylamasının gerçekleşeceği söylendi. Milletvekilleri satın alındı!"
İddiaların ne kadarı doğru ya da yanlış ortaya çıkacak ama bu olan bitenler sizi de yakın tarihimizden çok tanıdık gelmiyor mu? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ne işe yarıyor diyenler, sadece bu hatırlamaları bile yapsa yeter!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 444 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 395 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 119 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 337 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar