Özgürlüğün yarım asrında

"45 yıl önce adada denize bile giremezdik ölüm korkusundan. Şimdi denize nazır villamızda güvenle oturuyoruz çok şükür". Bu sözler, yaşı 60'ın üzerinde KKTC'li bir hanımefendinin sözleri.

Ada'nın en büyük medya grubunun sahibi Ertan Birinci'nin çok yakın bir aile dostunun pazar günü kendisine söylediği bu sözlerin anlamı ve derinliği çok büyük. Bundan yaklaşık yarım asır önce Kıbrıs adasında Türklerin uğradığı zulüm sona erdi. Hor görülen Kıbrıs Türkleri bugün tam bağımsız bir ülke olarak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de tüm ilgi ve desteğiyle "özgürce" yaşamanın önemini bu sözlerle ifade ediyor.
20 Temmuz'da 45. yılını kutladıkları Barış ve Özgürlük Bayramı, bu yıl daha anlamlı, daha coşkulu kutlandı hem KKTC hem Türkiye olarak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Meclis Başkan Vekili Şadi Bilgiç ile MHP adına Meclis Başkan Vekili Celal Adan ve Milletvekili Ahmet Erbaş'ın katıldığı Barış Harekatı'nın yıldönümünde son günlerin sıcak konusu Doğu Akdeniz'deki gelişmeler üzerine mesajlar kararlılıkla iletildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 444 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 395 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 119 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 337 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar