Laf-ı güzaf..

Türkiye bir yandan çok boyutlu diplomatik bir mücadele yapıyor (S- 400 füze savunma sistemi alımıyla ve İdlib başta olmak üzere bölgesindeki gelişmelerle ilgili) bir yandan da artık 6 gün kalan İstanbul seçimine yönelik süreci yaşıyor.

Biri ne kadar küresel bir konu ise, diğeri de bir o kadar yerel aslında. Aslında diyorum ama etkisine ve yansımalarına baktığımızda neredeyse S-400'ler kadar ses getiriyor. Türkiye nüfusunun 5'te 1'inin yaşadığı bir dünya kenti olması, ekonominin sadece Türkiye çapında değil, dünya genelinde karşılığının olması; İstanbul seçiminin sadece bir yerel seçim olmasından çok fazla karşılık bulmasına sebep elbette. 31 Mart'ta yapılan seçimlerde İstanbul özelinde sandık kurulları ve sayım cetvelleri ile ilgili yüzlerce bilgi ve belgenin, YSK tarafından seçimlerin yenilenmesine yönelik yeterli sayılması, Avrupa ülkeleri ve ABD'nin de öncelikli konusu oldu. Almanya'nın Cumhurbaşkanlığı seviyesinde, ABD'nin de Dışişleri makamında yaptığı resmi açıklamalardaki kuvvetli "şüphe ve endişe" ifadelerini anlamak gerçekten zor. Başka ülkelerdeki seçimlerde beliren kuşku ve ortaya çıkan usulsüzlük sonrasında seçimlerin yenilenmesi "tam demokrasi" gereği sayılırken, bizde olunca nedense "sıra dışı" olarak değerlendiriliyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar