Kriz özgüvenle yönetilir

Devlet yönetiminde duygusallığa yer yok. Devlet, akılla yönetilir. Ebedi düşmanlık olmayacağı gibi ebedi dostluk da olmaz.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shannahan'ın mektubu geldiğinden bu yana; yazılanların, konuşulanların ve söylentilerin çoğunluğuna uymaya kalksanız; 3. Dünya Savaşı'nı çıkarmamız lazım. Elbette tepki verilecek, elbette yazılanlara bir cevap verilecek. Muhatap olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da gereğini yaptı zaten. Ama sözde ulusalcı çevrelere baksanız (mektupta yazılanlara memnuniyetlerini saklamaya bile gerek duymaksızın) kan dökmeden bu iş temizlenmeyecek!
Şunu hatırlatmanın tam da zamanı sanırım; Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak son 17 yıldır diklenmeden dik durmayı, kendi çıkarımız ve kendi eksenimizde dış politikayı yönetmeyi ve yönlendirmeyi şiar edindik. Bizim önceliğimiz elbette kendi savunmamız. Birilerini çok rahatsız ettiğimiz kesin; Doğu Akdeniz'de kendi petrolümüzü arama gücüne gelmemiz elbette birilerini rahatsız ediyor. Ve yine kendi savunma şemsiyemizi kuracak duruma gelmemiz de birilerini çok rahatsız ediyor. Yazılarımda sıklıkla değiniyorum; artık başkalarının kurduğu masalarda yer verilirse oturan bir Türkiye değil, kendi masasını kuran ve bu masada kimlerin oturacağına ve hatta kimin nereye oturacağına karar veren bir Türkiye elbette birilerini çok ama çok rahatsız ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar