İP’te milliyetçiler dışarı!

Sabah Gazetesi Yazarı Şebnem Bursalı'nın bugünkü (06.04.2022)''İP’te milliyetçiler dışarı!'' başlıklı yazısı.

Siyasette tutarlılık önemlidir. Söylenen ile yapılan arasında paralellik, seçmen üzerindeki güven duygusunu besler. İyi Parti Lideri Meral Akşener, önceki gün bir açıklama yaparak "Masada HDP olursa biz olmayız" dedi, ama atılan adımlar, oluşturulan politikalar ve bir zamanlar birlikte yol aldığı siyaset arkadaşlarının yaptığı açıklamalar, söylenen ile yapılanların birbirini tutmadığını ortaya koyuyor.
İyi Parti kurucularından Vedat Yenerer'in iki ay önce partisinden istifa ederken gösterdiği gerekçe yenilir yutulur değil: "Türk milliyetçileri göreve getirilmiyor, görevden uzaklaştırılıyor. Bu partiye FETÖ'cü olan giremez dedik, hepsi girdi." Yenerer, "Benim için tam bir hayal kırıklığı" dediği İP'in "Meral Akşener Fan Club"a dönüştürüldüğünü de iddia etmişti.

Yenerer'in bu sözleri ile partinin vicdanı olarak gösterilen ve milliyetçi çıkışlarıyla bilinen Yavuz Ağıralioğlu'nun Genel Başkan Yardımcılığı'ndan alınması, teşkilatlardan sorumlu Koray Aydın'ın görev yerinin değiştirilmesi ve yönetime getirilen Bahadır Erdem'in HDP'ye bir mesaj niteliği taşıdığı yorumları paralellik arz ediyor.
Son değişikliklerle ilgili Vedat Yenerer'in yorumları da ilginç. Partide Türk milliyetçilerine darbe vurulmaya devam edildiğini söyleyen Yenerer, son kongreden başlayarak sistematik bir değişime giren İP'te Amerikancıların yerinde kaldığını, partinin ideolojisinden tamamen saptığını, kimin neyi savunduğunun belli olmadığını söyledi. Yenerer'in son sözleri de şöyle:
"Bir partinin merkezindeki genel başkan yardımcıları aynı ideolojide değilse, o parti serseri mayına dönmüş demektir. Genel Başkan partiyi liyakatsizlerden temizlemek yerine farklı bir amaçla değişiklik yaptı, Millet İttifakı'nı HDP ile yan yana konumlandırdı."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar