Hem sahada hem masada zafer

Beklenen haber çok uzaklardan, Japonya'dan geldi. Başkan Erdoğan'ın G-20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Osaka'da, ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmede, uzun süredir hem iç hem dış gündemi meşgul eden S-400 füzeleri ile ilgili Türkiye'nin haklılığını teyit eden sözlerinin karşılığı çok önemli.

 "Obama döneminde Türkiye'ye adil davranılmadı. Türkiye patriot almak istedi fakat izin verilmedi" sözleri, bu konuyu Türkiye aleyhine kullanmakta ısrar eden kişi ve ülkeler açısından en doğrudan cevap oldu.
Bu konuyla ilgili sayısını unuttuğum kadar yazı ve konuşmam oldu. İki ülke arasındaki ilişkinin en gergin halinde bile savunduğum tez; 'ABD'nin Türkiye'den vazgeçemeyeceği' idi. Türkiye gerçekten de çok zor bir bölgede. Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, Suriye iç savaşının yansımaları, YPG-PYD ve oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşı duruşumuz, S-400, F-35 ve tüm bu süreçte gerilen Türkiye-ABD ilişkilerine karşın ne ABD ne de Avrupa'nın, bölgedeki gelişmiş tek demokrasiye sahip ülke olarak bizden vazgeçmeleri öyle kolay değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar