Hayal bile değildi gerçek oldu...

Atatürk'ün gösterdiği hedef çok açıktı: "Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak. Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine...

Atatürk'ün gösterdiği hedef çok açıktı: "Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak. Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkarmak."
Bir anlamda eser siyasi hedefi ortaya koydu büyük Atatürk. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra da ortaya koyduğu vizyon ve inkılaplarda da milletle birlikte bu hedefler yolunda ilerlendi.
Atatürk sonrasında Türkiye'nin, her büyüme ve kalkınma dönemlerinde de darbe denilen ceberrut ile yolu kesildi, yerin dibine sokulmaya çalışıldı.
3 Kasım 2002 tarihi ile bu makus talih artık mecburiyet olmaktan çıktı, yepyeni bir dönüşüm başladı. Türkiye'nin bütün rakamları, 2002 sonrasında değişime uğradı. Kalkınma mücadelesi kesin bir zafere ulaştı. Türkiye, bölgesinde güçlü bir ülke olmanın çok ötesine geçip, dünya ile rekabet edebilir hale geldi. Ülke yönetiminde bütün payandalardan kurtulmanın dışında, eser siyaseti anlayışı ile Türkiye, gerçek anlamda çağ atladı, atlamaya devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar