CHP neyin peşinde?

Yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte siyasetin yeniden Ankara orijinli hareketleneceğini söylemek mümkün. Salı günü Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda özellikle Başkan Erdoğan'ın ufuk açan konuşması, hem içeriye hem dışarıya onlarca mesaj taşıyordu.

Yeni dönemde siyasetin genel konularında iç siyaset kadar ve hatta belki daha da ağırlıklı dış siyasete dair gelişmeler gündemi belirleyecek. Suriye'de Fırat'ın hem doğusu hem batısındaki gelişmelerin odağındaki ülke olarak Türkiye, bir yanda ABD bir yanda da Rusya ve İran ile yürüttüğü müzakerelerde; hem sahayı hem masayı işaret ederek zaten kararlılığını ortaya koydu yeterince. Hafta başındaki Milli Güvenlik Kurulu sonrasında açıklanan beş maddelik bildiride; bu kararlılık vurgusu biraz daha kalın tonda yapıldı. Suriye'de güvenli bölge oluşturmak ve insani boyutta milyonlarca mültecinin evine güvenli şekilde geri dönmesini sağlama noktasında gereken iradeyi göstermekte "tereddüt etmeyiz" sözü, zaten her şeyi çok açık ortaya koyuyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar