Ceren’ler, Şule’ler için...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hepimizin içini acıtan Şule Çet davasına atıfta bulundu ve dedi ki:

"Sanığa verilen cezanın toplumun adalet duygusunu zedelemeyen, kamu vicdanını rahatlatan bir karar olması için gerekçeli karar sonrası istinafa başvuracağız, ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle itiraz edeceğiz." Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de genel olarak kadın cinayetleri ve 20 yaşındaki Ceren Özdemir'in katiliyle ilgili dedi ki: "Zalimce işlenilen cinayetlere verilen tatmin edici gerekçelere dayanmayan iyi hal gibi soyut değerlendirmelerle canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralıyor." Hepimiz adına konuştular. Milyonların sözüne sözcü oldular.
Diyeceksiniz ki; sorumlu konumunda olanlar şikayet değil, bu olayları sonlandıracak düzenlemeleri yapsın. 2002'den bu yana kadınların statüsünün gelişimi ve kadın haklarıyla ilgili onlarca yasal düzenleme yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar