Cehennem geceden Cennet sabaha

15 Temmuz gecesi tam anlamıyla Çanakkale ruhunun yeniden dirilişidir. O gece, istiklal ve istikbalimiz için Türk milletinin neler yapabileceğini dost-düşman gördü.

Öyle ki; yanında şehit olan arkadaşının elindeki Ay Yıldızlı bayrak yere düşmeden alıp, kendisi de şehadete yürüdü bu millet.
Cumhuriyet tarihi boyunca 3 darbe, onlarca darbe teşebbüsü ve post-modern darbe yaşadık ama hiçbiri 15 Temmuz kadar kalleşçe değildi. Bugüne kadar hiçbir darbe ve girişiminde silahın doğrultulduğu yer doğrudan polis-asker-güvenlik güçleri-sivil vatandaş değildi. O gece, halkın üzerine ateş açan, tankları sürenler; asker kılığına girmiş FETÖ'cü hainlerdi. Yoksa; Türk askeri hiçbir zaman kendi halkına silah doğrultmaz. Canı pahasına koruduğu vatanına, milletinin üzerine bomba atmaz. Ve bir başka büyük fark da; ilk defa bir darbe girişimine milletin topyekün sivil direnişiydi. Peki neden ve nasıl bunlar oldu diye soracak olursanız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar