Balkanlar’ın da umudu Türkiye

Türkiye'nin ne büyük bir devlet olduğunu ve sadece kendisi değil, bölgesinde nasıl bir güce sahip olduğunu görmeniz için yurtdışına çıkmanız yeterli.

Başkan Erdoğan'ın, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Zirvesi temaslarını izlemek için geldiğimiz Saraybosna'da bunu bir kez daha gözlemlemenin gururunu yaşadık. Hem siyasi, hem ekonomik hem diplomatik istikrar unsuru olarak Balkanlar'daki önemi, ağırlığı ile değişmez bir rol oynuyor Türkiye.
Tüm Güneydoğu Avrupa ülkeleri ile iyi ilişkilerinin yanısıra verdiği destek ve kurduğu ikili, üçlü işbirlikleri, bölgesel güçbirliğini de kuvvetlendiriyor. O yüzden malum çevrelerin zorlama algı operasyonlarına kulak asmayıp, nasıl bir istikrar ve güven faktörü olduğumuzu görmek isterseniz dışarı çıkmanız yeterli..

SETA maskeleri indirince...
Büyüyen, gelişen ve sadece bölgesinde değil, dünyada güç dengelerini etkileyen Türkiye'nin ekonomi, siyasi ve diplomatik ilişkiler haricinde belirleyici olduğu bir başka alan da medya. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar