Artık işimize bakalım

İstanbul seçimini yaptı ve bu sonuçlara yönelik partilerin yapacakları kendi iç değerlendirmeleri haricinde Türkiye, kendi gündemine döndü bile.

Suriye iç savaşı, İdlib'deki gelişmeler, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarını Türkiye'yi dışarıda bırakarak paylaşmak isteyenlerle mücadele, S-400 sorunu, ABD-Çin dengesi, İran ile ilgili durum, ekonomide denge ve sürdürülebilir büyüme ve daha nice hayati konu; günlük veya yerel konuları da belirleyecek küresel konular olarak gündemimizde.
Türkiye, artık sadece bölgesel değil, küresel bir aktör haline geldi.
Bölgesindeki tüm olumlu veya olumsuz gelişmede gözlerin, dikkatlerin ilk döndüğü ülke Türkiye artık. Ve; Başkan Erdoğan'ın bugün itibarıyla başlayacağı Japonya'daki G-20 Zirvesi, Çin seyahati ile birlikte esas gündemimize hızla döndüğümüz, dönmemiz gerektiği de anlaşılmıştır umarım.
23 Haziran seçimleri ve yansımaları ile ilgili yorum yaparken; bir konunun daha özellikle altını çizmek isterim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar