Anne Lütfen Ölme Dememek İçin...

Artık zihinlerimize kazındı; "Anne lütfen ölme!" Bir diğer zihin delen cümle: "Ölmek istemiyorum!"

Şiddet gördüğü eşinden boşanan Emine Bulut'un, 10 yaşındaki kızının gözleri önünde; şiddetin cinayete dönen haliyle eski kocası tarafından katledilmesinin görüntüleri ve annekızın sesli haykırışları; toplumun en büyük yaralarından birini daha kanattı tekrar. Bundan 1 gün önce de, Konya'da Tuğba Erkol da, yine yıllardır şiddet gördüğü eşinden boşanmak istediği için çocuklarının gözleri önünde defalarca bıçaklanarak öldürüldü.

Samsun'da yine bir insan müsveddesi Hasan Beykoz, tartıştığı eşi ve kızını öldürdü. Bu feryatlar arasında bir başka çığlık daha vardı. O da;
Diyarbakır'dan geldi. Bu seferki isyan; 70 yaşındaki Hacire Akar'dan idi. 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar'ı dağa kaçıran HDP'lilere isyan ediyordu Hacire anne:
"Ben; ciğerim için geldim. HDP oğlumu çaldı, gelip bu binaya girdi ve bu binadan çıkmadı. Ben evladımı istiyorum" diyen Hacire anne, günlerce HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın kapısında hem nöbet tuttu, hem vazgeçmedi ve güvenlik güçlerimizin, vatandaşların aracılığıyla da mutlu sona ulaştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar