ABD-İran krizinde son durum

Dünya 2020'ye baş döndüren gelişmelerle girdi. En belirsiz ve kontrolsüz olanı da ABD ve İran arasında yaşananlar. Bırakın günleri, hatta saatleri, hemen her dakika dengesiz gelişmeler birbirini izledi.

Bir bakıyorsunuz Üçüncü Dünya Savaşı çıkıyor, bir bakıyorsunuz taraflar geri adım atıyor, tansiyonu düşürüyor. 'Şimdilik' ifadesini güçlü bir şekilde vurgulayarak, gelinen noktanın iki ülke arasındaki fırtınayı kontrollü şekilde dindirdiğini gösterse de temkini elden bırakmamakta fayda var.
İran'ın Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinden sonra Irak'taki ABD hedeflerine yönelik balistik füze sistemleri ile yaptığı saldırının görüntüleri geldikçe İran rejiminin Ortadoğu'da izlediği siyasetin ne kadar kırılgan olduğu da gözler önüne serildi. Zira ABD üslerine yapılan saldırı sonucunda yapılan hasar tespitlerinde İran'ın yaptığı saldırının sadece İran toplumunun birikmiş nefretini dengelemeye yönelik olduğu açıkça ortadadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar