23 Haziran diyor ki...

Bir demokrasi sınavı daha geride kaldı ve Türkiye, bu sınavı da pekiyi ile tamamladı. 31 Mart ve ardından 23 Haziran seçimleri süreci yerel seçim özelliğinden ziyade nispeten gergin bir havada geçti.

Dönem dönem adaylar, dönem dönem de destekçileri bu gerginlikten nasibini aldılar. Seçimlerin yenilenme kararından tutun da kampanyalardaki eksikler, hatalar ve karşılıklı suçlamaları hesaba kattığımızda; seçmen farklı bir tutum da alabilirdi. Sandığa ve demokrasiye inancında kırılma olabilir ve boykot kararı alabilirdi. Ama; dünkü seçime baktığımızda hem katılım oranı hem partilerin kendi seçmenlerini sandığa gitme konusundaki ikna çabaları da, bu süreçte gösterdikleri tüm konfor sunumları da örnektir. Sonuç itibarıyla her iki tarafın seçmeni sandığa, seçime ve dolayısıyla demokrasiye daha çok sahip çıkmıştır ki; bize göre en önemli sonuçlardan biri budur.
Dünkü seçim ile birlikte anlaşıldı ki; bundan sonra yerel seçimler de genel seçim havasında geçecektir. Bunun en belirgin özelliği ve göstergesi de; yerel seçimlerde de tıpkı genel seçimlerde olduğu gibi ittifakların; çok önemli olduğu ortaya çıkmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar