Ziya Selçuk’a görevi bıraktıran kararlar

Önceki bakan İsmet Yılmaz, Müsteşar Yusuf Tekin’i görevden aldırıp yerine Prof. Dr. Ziya Selçuk’u, müsteşar yapmak istiyordu. Olmadı. Selçuk’un bakanlığını öneren kişinin de...

Önceki bakan İsmet Yılmaz, Müsteşar Yusuf Tekin’i görevden aldırıp yerine Prof. Dr. Ziya Selçuk’u, müsteşar yapmak istiyordu. Olmadı. Selçuk’un bakanlığını öneren kişinin de İsmet Yılmaz olduğu konuşuluyor. Kuşkusuz, Selçuk benimsenen bir isim oldu. İbrahim Er’in de bakan yardımcılığına getirilmesi yadırganmadı. Daha önce öğretmenlik, müfettişlik, ilköğretim genel müdür yardımcılığı, genel müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Ama Bakan Yardımcısı Reha Denemeç için aynı şeyler söylenemez. Siyasi kimliği önde olan bir isim.

Bakan yardımcılığı için ismi geçen Mustafa Safran, Çankırı İmam Hatip Lisesi’nde tarih öğretmeniyken,  Gazi Üniversitesi’nde asistan olarak göreve başladı ve yükseldi. Safran, bir ara Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmak için çaba gösterdi ama olmadı. Halen YÖK Denetleme Kurulu üyesi olan Safran, bakan yardımcılığı için haber bekliyor. İstanbul Milli Eğitim eski Müdürü Muammer Yıldız, eğitimin her kademesinde görev yapmıştı. Onun bakan yardımcılığı aralarından çıkan birisi olması nedeniyle öğretmenleri memnun eder.

“Bakanlığı düzeltsinler” diye Gazi Üniversitesi’nden  5 kişi davet edilmişti. Bunlardan Ziya Selçuk, Emin Karip, Servet Özdemir ve Hasan Bacanlı gelmiş, Safran’ın gelişi ise son anda kalmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 86 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 550 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar