Yunan pilotlar askeri sahalarımızda

1 Mart 2018 Perşembe günü Kastanies-Pazarkule sınırı yakınında Türk topraklarına giren Yunan askerleri Teğmen Angelos Mitretodis ve Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis, “Birinci derece askeri yasak bölgeye girmek” ve...

1 Mart 2018 Perşembe günü Kastanies-Pazarkule sınırı yakınında Türk topraklarına giren Yunan askerleri Teğmen Angelos Mitretodis ve Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis, “Birinci derece askeri yasak bölgeye girmek” ve “Askeri casusluğa teşebbüs” suçlarından 1 Mart'ta tutuklandı. Tutuklamaya yapılan itiraz 5 Mart'ta reddedilince Atina'da toplanan göstericiler bayrağımızı yaktı.

Askerlerin serbest bırakılması için Yunan Başbakanı, Dışişleri Bakanı devreye girdi, Savunma Bakanı Kammenos ve Genelkurmay Başkanı konuyu NATO ve Avrupa Birliği (AB) gündemine taşıdı. Yunan Başbakanı Çipras da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nden “Yunan askerlerinin serbest bırakılmaları ve Yunanistan'a iade edilmeleri” mesajını Türkiye'ye iletmesini istedi. Yunanistan bu çabayı gösterirken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan ve darbenin içinde yer aldığı öne sürülen eski askerleri iade etmeye yanaşmadığını da hatırlatalım.

ASKERİN İŞLEDİĞİ SUÇLAR

Tutuklanan iki askerinin tahliye edilmesi için uluslararası kuruluşları devreye sokan Yunanistan'ın geçmişte Türk askerine yaptıklarını da öğrenelim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 189 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar