Yılın Yanılanı

Seçimden önce, hatta seçim günü yapılan bazı açıklamalarla, Millet İttifakı adaylarına oy verilmesini engellemek adına devletin olanakları sonuna kadar kullanıldı. Diyanet Vakfı’nın...

Seçimden önce, hatta seçim günü yapılan bazı açıklamalarla, Millet İttifakı adaylarına oy verilmesini engellemek adına devletin olanakları sonuna kadar kullanıldı. Diyanet Vakfı’nın yaptığı yardımlar bile partililer tarafından dağıtıldı. Bir ilimizde, belediye 8 milyon liraya arsa sattı, elde edilen parayla halka 100’er liralık alış-veriş çeki dağıttı. Sonuçta o ilde seçimi yine AKP kazandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettirilen Melih Gökçek, Ankara’da “Seçimi Mehmet Özhaseki alacak” iddialarına girdi.

PEKİ NE OLDU?

Melih Bey o konuda yanıldığı gibi asıl yanılgısı ise seçim yapılırken sosyal medyada paylaştığı şu nottu:
“Bir düşünün, 31 Mart akşamı sandıklar açılmış, sokaklarda CHP konvoyları, araçlardan sallanan PKK bayrakları, APO posterleri, Kandil’de sevinç çığlıkları, Feto’dan zafer nidaları, ABD’den tebrik mesajları kanınıza dokunmayacaksa oyunuzu CHP-İP-SP-FETÖ-ABD birlikteliğine verin.”
Büyük kentleri CHP kazandı. Parti genel merkezinin önünde partililerin elinde sadece şanlı bayrağımız vardı. Gökçek, “Yılın yanılanı” oldu, bazılarının hevesi kursaklarında kaldı.

CHP BÖYLE KAYBETTİ

Seçim, Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde de hayli ilginç geçti. Belediye başkanı CHP’li Hasan Karaçelik, aday gösterilmeyince partisinden istifa etti. CHP eski İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya aday yapıldı. CHP’nin aday göstermediği isimlerden İsmail Can Varol da CHP’den ayrılıp DSP’den, bu partinin aday kontenjanı dolunca mevcut başkan Hasan Karaçelik de Demokrat Parti’den aday oldu. Böylece, 3 öz CHP’li, 3 farklı partiden başkanlık için yarışa girdi.
AKP’nin aday çıkarmadığı ilçede, Cumhur İttifakı adına MHP’li Alim Uzundemir aday gösterildi. Sonuçta, CHP ve DP’li iki adayın oy toplamı 17 bini aştı. DSP adayının oy oranı yüzde 2’yi bile bulamadı. MHP adayı Ali Uzundemir ise 11 bin 405 oyla seçimi kazandı ve Ortaca’nın yeni belediye başkanı oldu.
Yılların CHP’lilerinin, aday gösterilmeyince parti değiştirmeleri, diğer partilerden aday olmaları kazanılacak yerlerde seçimi böyle kaybettirdi. Bu da ders olsun.

REKOR ONLARDA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 535 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar