Yavaş’ın dosyaları ne durumda?

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk’ün bugünkü (13.04.2022)''Yavaş’ın dosyaları ne durumda?’’ başlıklı yazısı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, siyasetin derinliklerine girmeden, işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Başarı durumunu da Ankara halkı kuşkusuz değerlendiriyordur. Kendisinden önceki dönemle ilgili yolsuzluk, usulsüzlük iddialarının da üzerine gidiyor. 50’nin üzerinde dosya Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Ancak, bu dosyalarla ilgili bir hareket yok.

Geçmişe dönük iddiaların araştırılması yönündeki müfettiş talepleri karşısında İçişleri Bakanının bir adım atmadığı da biliniyor. Ancak, Yavaş’ın dönemiyle ilgili her ihbar İçişleri Bakanlığı tarafından dikkate alınıyor. Tabii alınmalı, araştırılmalı, soruşturulmalı. Ama bunlar “Bizden önceki, bizden sonraki dönem” ayrımı yapılmadan üzerinde durulmalı.

RAHATSIZLIK YARATTI

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayları televizyonlarda konuşulduğunda Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş öne çıkıyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Mansur Yavaş’ın sahada karşılığının büyük olduğunu, Yavaş’a Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif edeceklerini söyledi.

Özdağ, böyle bir açıklama yapmadan önce Mansur Yavaş'la konuştu mu? Böyle bir konuşma olmadığını hem Özdağ, hem de Mansur Yavaş söyledi. Yavaş, adının bilgisi dışında gündeme getirilmesinden de rahatsız oldu. Önce İYİ Parti, arkasından da CHP Genel Başkanını ziyaretinde Yavaş, duyduğu rahatsızlığı ve açıklamaların kendisi dışında yapıldığını dile getirdi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını 6 siyasi parti belirleyecek.  Ümit Özdağ'ın, Yavaş'la ilgili açıklama yapmasını, “siyasi mühendislik” olarak niteleyen ve bunun iyi niyetle yapılmadığını düşünenler çoğunlukta. Mansur Yavaş da, “6'lı masa kimi aday gösterirse biz ona tabi olacağız. Bunun dışında bir şey yapmak, bulunduğu yeri sabote etmek olur” görüşünde.

STRATEJİK HAMLE

Özdağ, böyle bir açıklama...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar