Yargıya sınav geliyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “yargı etiği”ni açıklamıştı. Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda, “Yargı Reformu Strateji Belgesi”ni yani yol haritasını anlatacak...

Gül, iz bırakacak önemli adımlar atıyor. Hemen belirtelim hukuk fakültesi mezunlarından hakim, savcı, avukat, noter olmak isteyenler ÖSYM Başkanlığı tarafından “Devlet Sınavı”ndan geçirilecek. 70 ve üstünde puan alanlardan avukat olmak isteyen avukatlık stajına başlayacak. Hakim, savcı ve noter adayları ise bakanlığın açacağı ikinci sınavdan ve mülakattan geçecek.
30 Mayıs’ta yapılacak toplantıya baro başkanları davet edildi edilmesine ama toplantının külliyede yapılmasına karşı olan ve bu yüzden katılmayacak baro başkanının sayısının da az olmayacağını belirtelim. Bunların da katılmama gerekçeleri yine yargı bağımsızlığıyla ilgili bazı kaygılardan kaynaklanıyor.

ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

Türk yargısını cemaatlerin, tarikatların eline bırakanlar, kumpasların kurulmasına da yıllarca seyirci kaldılar. Sahte belgeler, dijital verilerle hayatlar karartıldığında “yargı bağımsız” dediler. O soruşturmaları yürüten ve kim oldukları yargı camiasında çok iyi bilenenler “kahraman” ilan ediliyordu. Sonunda gerçeği gördüler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar