Yargıda ByLock kararı

Bakanlar Kurulu'na güvenlik birimleri tarafından brifing veriliyordu. Dönemin Devlet Bakanı Kamran İnan, devlet aleyhine faaliyet gösterenlerin sayısını sordu. Bakanlar Kurulu'nda 205 bin kişilik bir liste olduğu telaffuz edildi. İnan da...

Bakanlar Kurulu'na güvenlik birimleri tarafından brifing veriliyordu. Dönemin Devlet Bakanı Kamran İnan, devlet aleyhine faaliyet gösterenlerin sayısını sordu. Bakanlar Kurulu'nda 205 bin kişilik bir liste olduğu telaffuz edildi. İnan da, kitabında “Resmi bilgilere göre 205 bin hainimiz olduğunu” belirtti. Daha sonra karşılaştığı dönemin Genelkurmay Başkanı, “O zaman verilen rakamlar, şimdikilerin yanında çok mütevazı kalıyor” dedi.
Son yıllarda ülkemizi içten, dıştan yıkmaya çalışanların sayısı hiç de az değil. Türk Silahlı Kuvvetleri içine yerleştirilenlerin, 15 Temmuz'da hainlikleri ortaya çıktı. Onların darbeye kalkışacak kadar güç elde etmelerine seyirci kalındığı anlaşılıyor. FETÖ mensuplarının kullandığı belirtilen ByLock haberleşmesinin darbe girişiminden çok önce saptanması gerekirken bunun yapılmaması da önemli bir zafiyet olarak ortaya çıkıyor.
ByLock haberleşme ağını kullananların FETÖ yapılanmasıyla doğrudan ilişkisi olduğu kabul ediliyor. ByLock kullandığı saptananlara 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası veriliyor. Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi de silahlı terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle Adana-Karataş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı E.E.'yi 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık vekili, kararı temyiz etti. Dosya Gaziantep Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'ne gönderildi.

MESAJ İÇERİKLERİ NEREDE?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar