Uyanık olalım; “MET” denilen bir belayla karşı karşıyayız

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (02.11.2022)''Uyanık olalım; “MET” denilen bir belayla karşı karşıyayız'' başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemiz için büyük bir tehlikeye dönüşen, kullanıcılar arasında “MET” olarak bilinen Metamfetamin’i gündeme getirdi. Kullanıcıları şizofren yapan, beynini yok eden bu madde, ne yazık ki gençler arasında yaygın.

Tehlikeye her fırsatta dikkat çekiyoruz. 13 Haziran 2021’de bu köşenin okurlarına şunları aktarmıştım: “Esrar, eroin, kokain derken, yeni bir salgın başladı. Daha çok gençlerin kullandığı Metamfetamin halk arasında ise ‘MET’ diye bilinen uyuşturucu Türkiye’nin başına bela oldu. Ölüme yol açan, sokaklarda yarı canlı dolaştıran, kısaca kullanıcıların yaşamlarını sonsuza dek değiştirecek çok yaygın, tehlikeli ve farklı bir madde kullanımı ile karşı karşıyız.”

PEKİ NASIL GİRİYOR?

İçişleri Bakanı, bazı rakamlar açıklıyor ama yakalama oranının, Avrupa ülkelerine giden uyuşturucunun yüzde kaçı olduğunu söylemiyor. Eroin ana hammaddesi İran üzerinden, bunu eroine dönüştürmek için kullanılan, kontrolsüz olarak ithal edilen asit anhidrit ise batı ülkelerinden geliyor. Yani, Türkiye buluşma yeri.

Metamfetamin hammaddesi Afganistan’da yetişen bir bitki. Bunlar Suriye ve Irak üzerinden...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar