Türkiye, onların gizlenme ve hesaplaşma ülkesi oldu

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (09.11.2022)''Türkiye, onların gizlenme ve hesaplaşma ülkesi oldu'' başlıklı yazısı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan ihbarda “Kırmızı Bülten”le aranan Sırp uyuşturucu baronu Zelijko Bojanic’in, ülkemizde bulunduğu, kaçakçılık organizasyonlarını Türkiye’den yönettiği ihbarı yapıldı. İhbarda her türlü bilgi yer alıyordu. Polise düşen verilen adrese gidip kişiyi yakalama kalıyordu. Öyle de oldu. 4 Kasım’da yakalandı. Evinde yapılan aramada sahta Makedonya pasaportu ve kimliği bulundu.

İşlemler devam ederken, villanın bahçesinde Bojanic’in öldürtüp bahçeye  çete üyelerinden Risto Mijanoviç’i gömdürdüğü ihbarı yapıldı. Ancak, yapılan aramada bu ihbar doğru çıkmadı. Bojanic, “Kırmızı bülten”le aranan, suç örgütü lideri. Ülkemize kaçakçılık organizasyonlarında, gizlenme ve hesaplaşma alanı olarak kullandığı ortaya çıktı. Uzun süre ülkemizde kalmasına rağmen, ancak yeni yakalanabilen suç örgütü lideri, adli işlemlerin sonucuna göre muhtemelen Sırbistan’a sınır dışı edilecek.

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

Organize suç örgütleriyle mücadele ediliyor. Bazı ülkeler için son derece önemli olan suç örgütü liderlerinden ülkemizde yakalanıp sınır dışı edilenler oluyor. Tabii bunlar yakalanan. Bir de Bojanic gibi ülkemizde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 42 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 549 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar