Türkçe anlaşılmamış, açıklamayı Kürtçe yaptılar!

Diyarbakır, Van, Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarının, haklarında mahkumiyet kararı olmadan “Soruşturmanın selameti” denilip açığa alınmaları ve yerlerine valilerin kayyum olarak atanmaları , “O zaman hiç seçim yapmayın” eleştirilerine de yol açtı.

Seçilen ya istifa ettiriliyor ya da açığa alınıyor. Yakın bir gelecekte CHP’li bazı belediye başkanlarının da görevden alınabileceğinin işaretleri veriliyor.

Açığa alınan belediye başkanı Aytaç Durak’ın “Açıkta geçen süresinin” 4 yıla ulaştığına, seçim biter bitmez soruşturmanın da bittiğine tanık olduk. Belediyelerde denetimi neredeyse ortadan kaldıran İçişleri Bakanlığı, başkanlar üzerinde açığa almayı veya kayyum atamayı bir baskı unsuru olarak kullanacak gibi gözüküyor.

BAKAN BÖYLE UYGUN BULMUŞ

Resmi dilimiz Türkçe ama İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesini açtığınızda karşınıza, Diyarbakır, Van, Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınma gerekçeleri de Kürtçe olarak yazılmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 157 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar