Tarikatlar ne yapıyor, çadırı nereden buluyor?

Adıyaman’ın bildiğim bazı caddelerinin yerle bir olduğuna ilişkin görüntüleri izledim. Kiminle konuşsam, “Adıyaman bitti” dedi. Menzil köyünün de bağlı olduğu Kahta ilçesinde 4 bina...

Adıyaman’ın bildiğim bazı caddelerinin yerle bir olduğuna ilişkin görüntüleri izledim. Kiminle konuşsam, “Adıyaman bitti” dedi. Menzil köyünün de bağlı olduğu Kahta ilçesinde 4 bina yakıldı, 44 kişi hayatını kaybetti. Menzil köyünü merak ettim, yapılar yeni ve son teknolojiye uygun yapıldığı için binalarında bir sorun olmadığını öğrendim.

Ancak köylerin yüzde 80’inde konutlar yıkıldı. Menzil Tarikatı, TPAO’nun yaptığı bir sondajda bulduğu sıcak suyu, 15 kilometre uzaklıktan getirip Menzil’in Bahar Evleri Termal Sitesine bağlamış. Devre mülklerin, Seyda’nın oturduğu eve uzaklığına göre fiyatı da değişiyor. Şeyhin evine yakın olan devre mülkün parası daha yüksek. Bu fiyatlar kademe kademe değişiyor.

MELEKLER Mİ ÇALIŞIYOR?

Böyle dar günlerde, zor günlerde Menzil Tarikatı’nın ne yaptığını araştırdığımda, devre mülkleri halka açtığını öğrendim. Ancak, sanıldığı gibi her başvuran o evlere alınmıyor. Tarikat mensupları alınıyor.  Yemekleri de Menzil’in yardım kuruluşu Beşir tarafından karşılanıyor.

Menzil’de bina yıkılmamasını, dini amaçla kullanan tarikat mensupları da...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 182 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar