Talanın adı “Kamu yararı” oldu

Atatürk’ün emriyle 1924 yılında kurulan Türkiye Ormancılar Derneği’nin, aslında her açıklaması olay. 1 Mart’ta yayımlanan yönetmelikle zeytinliklerin madenciliğe kurban edilmesinin yolu...

Atatürk’ün emriyle 1924 yılında kurulan Türkiye Ormancılar Derneği’nin, aslında her açıklaması olay. 1 Mart’ta yayımlanan yönetmelikle zeytinliklerin madenciliğe kurban edilmesinin yolu açıldı. Ormancılar Derneği de açıklamasında, “Son yıllarda özellikle birileri, her gün ne yapsak da topraklarımıza, sularımıza, ormanlarımıza kısaca tüm doğal varlıklarımıza nasıl daha çok zarar versek diye düşünüyor, planlıyor ve hayata geçiriyorlar!” diye başlamış.

Zeytinliklerin üzerinde durulurken, 5 Mart’ta ‘Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik’te değişiklik yapıldı. Mevcut Yönetmelikte “Kesin Korunacak Hassas Alanlar” şöyle tanımlanıyor:

“Bölgesel, ulusal veya dünya ölçeğinde olağanüstü ekosistemlerin, türlerin, habitat ve jeolojik jeomorfolojik özelliklerin korunduğu, genel olarak insan etkisi olmadan meydana gelmiş, insan faaliyetleri sonucu bozulma veya tahrip olma riski yüksek olan alanlar.”

HASSAS ALANLIĞI MI KALIR?

Yapılan son değişiklikle, gerektiğinde insanların bölgeye girişlerinin engellendiği, sadece...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar