Suriyelilerin tarikatı, Türkiye’ye yayıldı

Diyanet İşleri Başkanı olarak ilk Tayyar Altıkulaç’ı tanımıştım. Akşam gelen bir telefon, bir milletvekilinin başkana makamında silah çektiği yolundaydı. Silah çekme nedeninin de bir tayin...

Diyanet İşleri Başkanı olarak ilk Tayyar Altıkulaç’ı tanımıştım. Akşam gelen bir telefon, bir milletvekilinin başkana makamında silah çektiği yolundaydı. Silah çekme nedeninin de bir tayin yüzünden olduğunu öğrendim.

Saat 21.00 civarıydı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın o dönem merkezi olan Kocatepe’deki binasına gittiğimde özel kalem müdürlüğü doluydu. Olayı duyan ya da haber verilen Diyanet personeli toplanmıştı. Başkan Altıkulaç’ın makam odasına girdiğimde yanında yardımcısı Hamdi Mert bulunuyordu. Olayı ayrıntılı bir biçimde anlattı.

VEKİLİN EVİNDE

Diyanet’te fotoğraf çekmiş olayı birinci ağızdan dinlemiştim. Ayrıca yaşananlarla ilgili tutanak da düzenlenmişti. O tutağı da aldım. Ama bunlar yetmezdi. Bir de silah çektiği öne sürülen milletvekiliyle konuşmak gerekiyordu. Geç sayılacak bir saatte milletvekilinin evine gittim. Olayı bir de ondan dinledim. Ertesi gün, haber sadece o dönem çalıştığım Hürriyet gazetesinde manşetten yayımlanmıştı. Gazetecilik dilindeki “Atlatma haber”in en seçkin örneklerinden birisini yapmıştık.

Bu tanışıklık ve haberden sonra Diyanet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 344 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.815 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.148 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.156 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar